Volg ons op Instagram

Over ons

Diverse (bij)banen

Esculaap biedt verschillende jobs in de gezondheidszorg aan voor zowel gediplomeerd personeel als medisch studenten. Als medisch student kun je bijvoorbeeld aan de slag als doktersassistent bij een huisartspraktijk of als junior triagist op de huisartsenpost. Voor gediplomeerd personeel hebben we een ruim aanbod van interessante banen.

Bekijk ons aanbod!

Grootste aanbod!

Wij bieden jou de grootste aanbod aan (bij)banen. We werken nauw samen met Auxilio en Artsenvacaturebank waardoor we (bij)banen aan kunnen bieden verspreid over heel Nederland.

Uniek profiel

Esculaap werkt niet met conventionele CV's, maar heeft een unieke kwalificatietool ontwikkeld. Onze kandidaten geven in het profiel aan welke competenties ze bezitten. Denk daarbij aan medische verrichtingen, zorgsoftware, relevante werkervaring, genoten opleiding, bezit van auto en/of fiets, etc. etc.

Account aanmaken

Ben je enthousiast geworden door ons concept en wil je via Esculaap aan de slag? Maak dan geheel vrijblijvend een account aan. Wie weet kunnen we je binnenkort een leuke (bij)baan aanbieden!

Account aanmaken

Hoe het allemaal begon...

1996

PHC

We horen je denken... 1996, bestond internet toen al? Hahaha, écht wel. Op de medische faculteit van het VUmc werd door een aantal medisch studenten een blad uitgegeven over gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, genaamd Primary Health Contact (PHC). We dachten dat het stoffige imago van het blaadje weleens gered zou kunnen worden met een website. Internet was hot en happening, dus dat moest scoren! Het blaadje kreeg de verdiende nieuwe aandacht en we moesten ons verdiepen in het programmeren van websites.

1998

SIGRA

Met twee jaar ervaring aan programmeren in huis begonnen we met ondernemen. Via via werden we gevraagd een voorstel te doen voor de ontwikkeling van de website van de Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam (SIGRA). We moesten opboksen tegen de grote jongens. De toenmalige directeur was echter dermate gecharmeerd van ons dat we de opdracht kregen! Ondernemen en studeren, gelukkig was DUO nog niet zo streng met het aantal jaren studiefinanciering in die tijd ;-)

2002

Co-motions.nl

Zoals gezegd dus wat langer dan verwacht maar het theoretisch gedeelte van geneeskunde (destijds doctoraal, nu bachelor) werd afgerond. De meeste van ons gingen co-schappen lopen. Er was eigenlijk nog niets online voor coasistenten. Met onze inmiddels opgedane ervaring besloten we een website op te richten voor, tsja, eigenlijk onszelf. Met het verdiende geld van voorgaande jaren begonnen we co-motions.nl. Niet een heel gek idee, zo bleek later... Binnen een maand hadden we onze eerste adverteerder: DocJob.
"Beste DocJob, helaas bestaan jullie niet meer,
maar wat waren we blij met jullie
!"

2005

InDeKliniek.nl

Co-motions.nl was dus al snel een groot succes. Onze bezoekers bleken echter geen eeuwige co's, maar werden artsen. Die artsen bleven lekker hangen op co-motions.nl. Blijkbaar handige site. Daarop besloten we een site gericht op artsen te lanceren. InDeKliniek.nl was geboren.

2006

Eerste zakkaartje

Het eerste kaartje, met informatie over het neurologisch onderzoek, werd gepubliceerd op de websites. Een hit zo bleek, binnen no-time werd deze honderden malen gedownload. Daarna volgden snel andere zakkaartjes. Inmiddels zijn de zakkaartjes een begrip op de werkvloer. Er staan momenteel meer dan 30 verschillende zakkaartjes online met ruim 350.000 downloads.

2007

Artsenvacaturebank.nl

Meer en meer instellingen klopten bij ons aan om vacatures te mogen plaatsen. Tijd voor een aparte vacaturesite dachten we.
En zo geschiedde.

2008

BloodyStudy.nl

Ok. We hadden een site voor coassistenten en voor artsen. Je raadt het al, de medisch studenten voelden zich buitengesloten. Wij zijn de beroerdste niet. Dus, BloodyStudy.nl werd gelanceerd.

2009

Alles generiek

Co-motions.nl, BloodyStudy.nl, InDeKliniek.nl. Leuke namen. Allemaal best wel goed bedacht, al zeggen we het zelf, maar ook wij werden digitaal volwassen. De ludieke domeinnamen maakten plaats voor generieke namen. Het was ons uiteindelijk gelukt om Geneeskundestudent.nl, Coassistent.nl, ANIOS.nl, AIOS.nl en MedischSpecialist.nl te verkrijgen. Allemaal aparte sites, maar met een uniforme uitstraling.

2010

Medisch notitieboekje

Het eerste exemplaar van het medisch notitieboekje rolde van de band. In totaal zijn er tienduizenden exemplaren in omloop. Net zoals onze zakkaartjes is er geen arts te vinden die ons medisch notitieboekje niet kent.

2012

Yesculaap.nl

Vanwege de gezamenlijke content, zoals de bekende zakkaartjes, bleek dat de doorstroming tussen de sites niet naar onze wens verliep. De afgestudeerde studenten bleven op Geneeskundestudent.nl hangen, de artsen op Coassistent.nl, enzovoorts. We kwamen toen met het briljante idee (Jaja, we geven onszelf graag schouderklopjes) om alle sites onder te brengen onder één site, één netwerk. Terug weer naar een ludieke naam. Yesculaap.nl verrees uit de digitale hemel.

2018

Esculaap.nl

Yesculaap bestaat 6 jaar. Nou ja, de naam dan. Het netwerk bestaat dus al 16 jaar! Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen schromen we niet om namen te wijzigen. Verder werden we ook beetje moe van de vraag: Wat betekent Yesculaap dan? Hadden we eigenlijk ook nooit een goed antwoord op. Gewoon, esculaap met een Y ervoor. Stond wel hip dachten we. Welnu, de Y heeft inmiddels het digitale nest verlaten.....
Oh ja, we breiden de doelgroep voor de website ook uit naar o.a. verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Waarom? Omdat we dagelijks verzoeken krijgen vanuit deze doelgroep voor toegang tot de website. We meldden het eerder al, we zijn de beroerdste niet. Yesculaap.nl gaat dus verder als Esculaap.nl. Het heeft 15 jaar geduurd, maar we denken dat we nu voor de komende 15 jaar wel goed zitten!
Ennuh... voor de nitwits: wikipedia.

2020

Uitzendbureau

Esculaap gaat een samenwerkingsverband aan met Auxilio om samen een groot aanbod van (bij)banen aan te kunnen bieden aan onze bezoekers.