background

Esculaap Museum

Hoe het allemaal begon...

2002
Co-motions.nl

Wow, lang geleden alweer. Sommigen van ons gingen zelf co-schappen lopen en dachten dat het een goed idee zou zijn een website op te richten voor coasistenten. Niet een heel gek idee, zo bleek later...

2005
InDeKliniek.nl

Co-motions.nl was dus al snel een groot succes. Onze bezoekers bleken echter geen eeuwige co's, maar werden artsen. Die artsen bleven lekker hangen op co-motions.nl. Blijkbaar handige site. Daarop besloten we een site gericht op artsen te lanceren. InDeKliniek.nl was geboren.

2007
Artsenvacaturebank.nl

Meer en meer instellingen klopten bij ons aan om vacatures te mogen plaatsen. Tijd voor een aparte vacaturesite dachten we.
En zo geschiedde.

2008
BloodyStudy.nl

Ok. We hadden een site voor coassistenten en voor artsen. Je raadt het al, de medisch studenten voelden zich buitengesloten. Wij zijn de beroerdste niet. Dus, BloodyStudy.nl werd gelanceerd.

2009
Alles generiek

Co-motions.nl, BloodyStudy.nl, InDeKliniek.nl. Leuke namen. Allemaal best wel goed bedacht, al zeggen we het zelf, maar ook wij werden digitaal volwassen. De ludieke domeinnamen maakten plaats voor generieke namen. Het was ons uiteindelijk gelukt om Geneeskundestudent.nl, Coassistent.nl, ANIOS.nl, AIOS.nl en MedischSpecialist.nl te verkrijgen. Allemaal aparte sites, maar met een uniforme uitstraling.

2012
Yesculaap.nl

Vanwege de gezamelijke content, zoals de bekende zakkaartjes, bleek dat de doorstroming tussen de sites niet naar onze wens verliep. De afgestudeerde studenten bleven op Geneeskundestudent.nl hangen, de artsen op Coassistent.nl, enzovoorts. We kwamen toen met het briljante idee (Jaja, we geven onszelf graag schouderklopjes) om alle sites onder te brengen onder één site, één netwerk. Terug weer naar een ludieke naam. Yesculaap.nl verrees uit de digitale hemel.

2018
Esculaap.nl

Yesculaap bestaat 6 jaar. Nou ja, de naam dan. Het netwerk bestaat dus al 16 jaar! Zoals je weet schromen we niet om namen te wijzigen. Verder werden we ook beetje moe van de vraag: Wat betekent Yesculaap dan? Hadden we eigenlijk ook nooit een goed antwoord op. Gewoon, esculaap met een Y ervoor. Stond wel hip dachten we. Welnu, de Y heeft inmiddels het online nest verlaten.....
Oh ja, we breiden de doelgroep voor de website ook uit naar o.a. verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Waarom? Omdat we dagelijks verzoeken krijgen vanuit deze doelgroep voor toegang tot de website. We meldden het eerder al, we zijn de beroerdste niet. Yesculaap.nl gaat dus verder als Esculaap.nl. Het heeft 15 jaar geduurd, maar we denken dat we nu voor de komende 15 jaar wel goed zitten!
Ennuh... voor de nitwits: wikipedia.