NIEUW: Column van Emma

Handleiding uitwisbare bladen

Overzicht handleidingen

Gebruik enkel de speciale marker voor de uitwisbare bladen. Lees onderstaande tips aandachtig door voor een optimaal gebruik!

Inklikken

Zoals je merkt zijn de uitwisbare bladen een stuk dikker dan de papieren versie. Klik ze daarom één voor één in jouw notitieboekje. Wij hebben alvast een volgorde voor je gemaakt, maar op welke plaats je ze klikt laten we aan jou.

Eigenschappen marker

Het zal even wennen zijn om op glad papier te schrijven, je mist mogelijk de "frictie" van een normale pen. Druk vooral niet "hard" op de marker. Dit voorkomt ook dat je een afdruk blijft zien nadat je iets hebt gewist. Let ook op vette vingers op de bladen, op die plekken kan de inkt mogelijk wat minder "hechten".

Droogtijd

Het drogen van de inkt duurt ongeveer 10 seconden, daarna vlekt het niet meer en kun je het eventueel weer wissen. Overigens heeft de pen zelf ook een "droogtijd". Als je tussen het schrijven door de dop er niet opzet is de punt uitgedroogd. De dop erop plaatsen en weer vanaf halen lost dat probleem op!

Scannen

Wil je de aantekeningen langer bewaren? Scan dan de pagina's met een van de scanner apps of met jouw camera. Doe dit vooral bij belangrijke aantekeningen die je niet wilt kwijtraken. Zorg sowieso dat je de aantekeningen niet te lang laat staan. Hoe langer de inkt de kans heeft om in te werken op de uitwisbare bladen, hoe meer moeite je moet doen om te wissen.

Uitwissen

Gebruik de achterkant van de marker enkel voor kleine wijzigingen. Gebruik voor grotere stukken een microvezeldoekje*. Knip eventueel kleiner om op te bergen in een insteekhoesje. Keukenrol kan ook, maar we willen papier besparen ;-)

(*) Maak vochtig met paar druppels water voor hardnekkige vlekken. Vermijd vocht aan de randen van de bladen.

Insteekhoesjes

Met de marker kun je ook op een insteekhoesje schrijven! Gebruik bijvoorbeeld de telefoonlijst zakkaartje, een zelf samengesteld zakkaartje of een van de andere zakkaartjes. Een overzicht van handige zakkaartjes vind je onderaan deze pagina.

Voorkom doordrukken

Gebruik liever geen papier vóór of ná de uitwisbare bladen om vlekken te vookomen door "wrijving". Plaats daarvoor bijvoorbeeld insteekhoesjes.

Pennenlus

Gebruik de meegeleverde transparante pennenhouder voor de marker. Voor het beste resultaat bevestig je de pennenlus in het midden van het boekje.

Handige zakkaartjes

img