NIEUW: Column van Emma

Medicus Online

Veroorzaakt het eten van zout hart- en vaatziekten?

Inleiding

Al jarenlang adviseren verschillende instanties dat het eten van zout beperkt moet worden voor een gezonde bloeddruk en om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Het voedingscentrum adviseert bijvoorbeeld om maximaal 6 gram zout te eten. Ondersteunt wetenschappelijk bewijs dit advies wel? Dat onderzoeken wij in dit artikel.

Lees hier het uitgebreide artikel op Medicus Online

Infographic

medicus online

Bekijk ook

img

De invloed van cafeïne op sportprestaties

Lees verder
img

Zijn eiwitsupplementen gunstig voor spiermassa?

Lees verder
img

Wat is de invloed van melk op de botgezondheid?

Lees verder
img

Is teveel sporten gevaarlijk voor het hart en de bloedvaten?

Lees verder
img

Welke invloed heeft melk op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten?

Lees verder
img

Wat is het effect van gelatine op peesklachten?

Lees verder
img

Wat is het effect van (kortdurend) vasten op de gezondheid?

Lees verder
img

Verhoogt de consumptie van melk het risico op kanker en sterfte in het algemeen?

Lees verder
img

Het opbouwen van sporten na corona

Lees verder
img

Verlagen omega 3-vetzuren het risico op hart- en vaatziekten?

Lees verder
img

Kunnen vitamine D supplementen het risico op hart- en vaatziekten verlagen?

Lees verder
img

Alcohol: Bij welke hoeveelheid wordt het ongezond?

Lees verder
img

Kunnen vitamine D supplementen het risico op kanker verkleinen?

Lees verder
img

Het effect van vitamine D bij sporters

Lees verder
img

Het effect van alcoholvrij bier op onze gezondheid

Lees verder
img

Energiesystemen van het menselijk lichaam

Lees verder
img

Zorgen creatinesupplementen voor betere sportprestaties?

Lees verder
img

Verhoogt het eten van eieren het risico op hart- en vaatziekten?

Lees verder
img

Verhoogt het drinken van koffie het risico op hart- en vaatziekten?

Lees verder