Flexibel in de avond en weekend bijverdienen? meer info

Medicus Online

Welke invloed heeft melk op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten?

Inleiding

Melkproducten vormen een groot deel van het typische Nederlandse voedingspatroon. Het voedingscentrum adviseert volwassenen om 2 à 3 porties (300 tot 450 ml) melkproducten per dag te consumeren om het risico op onder andere het risico op botbreuken, darmkanker en diabetes type 2 te verlagen. Echter, de gezondheidsvoordelen van een hoge inname van melkproducten is nooit aangetoond en heeft mogelijk zelfs nadelige effecten. Een studie gepubliceerd in de New England Journal of Medicine in 2020 heeft onderzocht wat de mogelijke voor- en nadelen zijn van een verhoogde inname van melkproducten op de gezondheid van volwassenen. In deze serie “Melk & Gezondheid” behandelen we in elk artikel een (verondersteld) voordeel of gevaar van het nuttigen van melk(producten). Vandaag deel 2: Welke invloed heeft melk op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten?

Lees hier het uitgebreide artikel op Medicus Online

Infographic

medicus online

Bekijk ook

img

De invloed van cafeïne op sportprestaties

Lees verder
img

Zijn eiwitsupplementen gunstig voor spiermassa?

Lees verder
img

Wat is de invloed van melk op de botgezondheid?

Lees verder
img

Is teveel sporten gevaarlijk voor het hart en de bloedvaten?

Lees verder
img

Wat is het effect van gelatine op peesklachten?

Lees verder
img

Wat is het effect van (kortdurend) vasten op de gezondheid?

Lees verder
img

Verhoogt de consumptie van melk het risico op kanker en sterfte in het algemeen?

Lees verder
img

Het opbouwen van sporten na corona

Lees verder